Ontdek jezelf!

door: Tilburg school of Catholic theology

Streams > Ontdek jezelf!

Ontdek jezelf!? Reflectie op eigen waarde(n)

Tijdens de WJD ontmoet je nieuwe mensen, mensen uit alle windstreken. Je zult zien dat er veel verschillen zijn en veel overeenkomsten in hoe mensen zich uiten, hoe ze denken en hoe ze geloven. Het motto van de WJD-pelgrimage is Discover Yourself. De reis is daartoe een uitnodiging.

Deze stream verdiept de uitnodiging. Je wordt uitgedaagd om op je eigen waarden te reflecteren onder het motto ontdekken, ontwikkelen en groeien. Kijk in je eigen biografie en kijk rond in je eigen sociale omgeving, en hier in Panama. Hoe leer je? Van wie leerde je? Hoe ontwikkelt een identiteit zich? Hoe belangrijk zijn mensen en ervaringen? En, uit welke bronnen kan je putten?

Je leert niet alleen jezelf beter kennen, je krijgt ook een zicht op processen van identiteitsontwikkeling en handvaten hoe mensen kunnen leren hun waarden om te zetten in daden ten bate van zichzelf en de ander. Deze stream is relevant voor je persoonlijke ontwikkeling maar ook vruchtbaar voor jou als professional.


Begeleiding van de stream

Ontdek jezelf! wordt inhoudelijk geleid door prof. dr. Monique van Dijk-Groeneboer. Monique is hoogleraar Religieuze Educatie aan de Universiteit van Tilburg en werkzaam bij de faculteit Katholieke Theologie. Monique wordt geassisteerd door Marieke Koppen - de Goede. Marieke is (bijna) afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht als onderwijskundige.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen. Zie ook: Tilburg school of Catholic Theology

Lees alle nieuwsberichten over Ontdek jezelf!