Nederlandse jongeren ‘als popsterren’ onthaald in Panama

op 15-01-2019 door redactie

Artikelen > Nederlandse jongeren ‘als popsterren’ onthaald in Panama

De eerste groep jongeren die vanuit Nederland naar de Wereldjongerendagen in Panama zijn gegaan, is ‘fenomenaal’ ontvangen. Dat zegt Bob Wegkamp van de Nederlandse organisatie van de Wereldjongerendagen. “Als popsterren werden we onthaald. Het hele dorp liep uit om ons met een erehaag, live muziek en vuurwerk te verwelkomen. De reis was een paar uur vertraagd, maar de gastgezinnen waar wij verblijven zijn tot ‘s avonds laat opgebleven om ons feestelijk en gastvrij te ontvangen.”

Bij aankomst vierde de eerste groep Nederlandse pelgrims samen met mgr. De Jong en honderden Panamese jongeren de heilige mis. “Het is natuurlijk ook gewoon zondag”, vertelt Bob enthousiast. De tweede Nederlandse groep is intussen ook gearriveerd. Ook zij werden warm onthaald. Bob is onder de indruk van de gastvrijheid van de Panamezen: “Je ziet dat de gastgezinnen erg hun best doen om zo gastvrij mogelijk te zijn.”

De komende dagen staat er onder meer een bezoekje op het programma aan pater Roberto. Ook is er ruimte voor ontspanning en culturele uitwisselingen. Topfotograaf Ramon Mangold is met de eerste Nederlandse groep mee naar Panama gereisd om foto’s te maken. Geregeld zullen zijn beelden daarom voorbij komen op deze website en Facebookpagina van Jongkatholiek.Foto's: Ramon Mangold