Jong en katholiek: Dit waren de WJD@Home op Ameland

op 31-01-2019 door redactie

Artikelen > Jong en katholiek: Dit waren de WJD@Home op Ameland

Terwijl aan de andere kant van de oceaan de Wereldjongerendagen zijn in Panama, maken op vrijdag 25 januari 130 jongeren de oversteek over de Waddenzee naar Ameland voor de WJD@Home. In deze vlog van Emy Jansons laten Willem Jan Hanegraaf en Lieke Erkens zien hoe leuk en waardevol het is om het katholieke geloof samen met zoveel andere jongeren te vieren.

Willem Jan Hanegraaf

“Tweeëneenhalf jaar geleden ben ik mee geweest naar de WJD in Krakau. Dat is echt de reis van mijn leven geweest,” vertelt Willem Jan. Voor Lieke waren dat de WJD in Sydney in 2008: “Dat waren de WJD waar ik mijn geloof gevonden heb. Daarna heb ik besloten om toe te treden tot de Katholieke Kerk. Ik dacht: dit is de club daar wil ik bij horen.”

De Wereldjongerendagen 2019 gaan over Maria en roeping. Tijdens WJD@Home is daarover een catechese die net als in Panama wordt gegeven door een van de bisschoppen. “Zoals God Maria geroepen heeft om de moeder te zijn, roept God ons ook iedere dag van ons leven,” vertelt Willem Jan. “En hoe kunnen we daarnaar luisteren? Dat is een vraag die me de laatste tijd heel veel bezighoudt.”

“We leven in een hele seculiere wereld, waar de maatschappij je opslokt, en hoe je daar dan toch ruimte voor kunt maken. Dat is gewoon moeilijk. Maar er veel met mensen over spreken brengt me iedere keer een stap verder. Zoals bij deze Wereldjongerendagen.”

Bekijk de vlog en volg Willem Jan en Lieke tijdens hun WJD@Home

Bron: Katholiekleven.nl