“Onrust verdwijnt bij een goede keuze”

op 12-06-2018 door redactie

Artikelen > “Onrust verdwijnt bij een goede keuze”

Dat zegt jezuïet Nikolaas Sintobin in de laatst verschenen podcast van Katholiekleven. Sintobin is ‘internetpastor’ en geeft geestelijke begeleiding. In deze podcast gaat hij in op levenskeuzes en wat geestelijke begeleiding kan betekenen bij het ontdekken van je identiteit. Sintobin benadrukt hierbij meteen de menselijke vrijheid om keuzes te maken: “Ik heb zelf bijvoorbeeld een tweelingbroer. Mijn broer en ik delen hetzelfde DNA. Maar wij maken totaal verschillende keuzes.”

Voor een christen betekent dit kiezen volgens Sintobin niet iets willekeurigs, maar het "op zoek gaan naar welk pad God in petto heeft". "Wie deze weg ontdekt, kan zich optimaal als mens ontplooien en uiteindelijk gelukkig en vreugdevol zijn. Wij mensen zijn gemaakt voor de vreugde. Vreugde is een heel belangrijk criterium bij het maken van keuzes. Daarbij gaat het om de persoonlijke ervaring. In je persoonlijke ervaring ga je na welke momenten je leven rijker maken en welke situaties leiden tot droefheid, en je weerhouden om je te ontplooien. De taal van God is de taal van de ervaring.”

In de podcast verkent Sintobin een aantal aspecten van de belangrijke keuzes die mensen maken. Zo gaat hij in op het belang van gelijkwaardige opties die je naast een keuze kunt plaatsen en of je ook "je roeping kunt missen".

Luister de podcast meteen via Soundcloud.