Een theologische reis met Antoon ten Klooster en Archibald van Wieringen

op 16-05-2018 door Redactie

Artikelen > Een theologische reis met Antoon ten Klooster en Archibald van Wieringen

Wil je meer weten over theologie? Dat kan tijdens de stream ‘Theologie’ van de Wereldjongerendagen. Samen met Anton ten Klooster en Archibald van Wieringen putten we uit de bronnen van het geloof en kijken we naar hoe God met zijn volk (en dus ook met jou!) op weg gaat.

De brief Gaudete et Exsultate van paus Franciscus vormt het uitgangspunt van deze stream. Met elkaar zullen we deze tekst lezen en bespreken. Zo komt het thema ‘roeping’ voorbij, verdiepen we ons in de Zaligsprekingen uit het Matteüsevangelie en kijken we naar de rol van christenen in onze tijd.

Geloofsweg

De samenstellers van deze stream zien theologie ‘als een keten van teksten’ die een geloofsweg inhoudt: “Theologie leert je dat je niet de eerste bent die gelooft, die vragen stelt, die een weg door het leven moet vinden. Je identiteit ontdek je niet alleen. Er is een rijke schat aan verhalen, ideeën en inzichten in de geloofstraditie. Theologie is juist de wetenschap die zich bezighoudt met het bestuderen van deze bronnen. Met hen ontdekken we dat geloof een weg is, een proces waarbij we samen optrekken om zinvol te leven, met God en met elkaar, in Christus.”

Uitgebreide informatie over deze stream, waaronder de mogelijkheid om deze in het kader van je studie te volgen, lees je hier.