Wat zijn de Wereldjongerendagen?

op 28-10-2020 door redactie

Artikelen > De Wereldjongerendagen

De Wereldjongerendagen (WJD) is een van de grootste internationale evenementen binnen de Katholieke kerk. Om de twee à drie jaar komen duizenden jongeren van over de hele wereld tussen de 15 en 35 jaar bij een om samen met andere jongeren het katholieke geloof te vieren. Ook paus Franciscus, komt naar de Wereldjongerendagen, hier spreekt hij de jongeren toe en moedigt hij ze aan om een stap in het katholieke geloof te zetten. Alle Wereldjongerendagen hebben een thema. Het thema voor Lissabon 2023 zal zijn: ‘Maria stond op en ging met spoed’ (Lucas 1, 39)

Wat de WJD bijzonder maakt.

De WJD is het meest indrukwekkende evenement van de katholieke kerk dat je ooit zult mee maken. Tijdens de Wereldjongerendagen wordt je verrijkt met cultuur, kennis, geloof en neem je deel aan verschillende sacramenten. Hier ervaar je echter ook de internationale eenheid van de kerk en maak je nieuwe vrienden. Wat dit evenement bijzonder maakt is dat het een wereldwijd evenement is waar je alle landen ziet langskomen en je met trots voor jouw cultuur en identiteit mag staan. De diversiteit van de katholieke kerk komt daarmee echt naar voren.[2]

Kom ook!

Met andere woorden de WJD is een evenement waar je je kunt verdiepen in het geloof en delen in verschillende culturen met je toekomstige internationale vrienden. Kortom, een evenement om nooit meer te vergeten! De volgende WJD is in augustus 2023 en zal in Lissabon plaatsvinden! Mis dit niet!


[2]https://worldyouthday.com/lisbon-2023#MajorSites